Greppskolan

Grepplindor

Vilken grepplinda ska man egentligen ha och vilken grepplinda är bäst för mig?

Det är frågor som många ställer och svaret på frågan är inte lätt. Det finns många olika typer av grepplindor. En grepplinda kan vara jätte-klibbig/torr, tjock/tunn, absorberande/icke absorberande. Man måste helt enkelt testa sig fram. Men som regel kan man utgå ifrån om man har mycket handsvett eller inte. Har man mycket handsvett så rekommenderar vi att man testa någon form torrlinda. Känner man att man vill har mer grepp på sin torrlinda finns det produkter för det (se grepptillbehör). Om man däremot upplever att handsvett inte är ett problem kan man testa en klibbig grepplinda. Vi rekommenderar självklart våran grepplinda där vi har avvägt en lagom klibbighet utan att påverka hållbarheten. Även med en klibbig linda kan man använda produkter för att göra den ännu klibbigare. 

Hur ofta ska man byta grepplinda?

Man brukar prata om 4 timmar. Men det är väldigt individuellt. Vissa sliter mer på grepplindan än andra. Det kan bero på att man snurrar racket i handen hela tiden medans andra håller racket med samma grepp hela matchen. Hur bra en grepplinda håller kan också bero på hur hårt du sträcker ut den. Vi rekommenderar inte att sträcka ut redan tunna lindor då det avsevärt kan påverka livslängden. En redan tunn grepplinda behövs inte sträckas ut. Så byt grepplinda när DU känner att det är dags att byta och att ditt grepp har påverkats.Grepptillbehör

Liksom grepplindor finns det också en uppsjö av tillbehör för ditt padelracket. Vi kommer här ta upp några av de tillbehör vi tycker är de bästa.

Noene Anti-Vibration

Noene är en grundlinda. Det vill säga en grepplinda som appliceras först på ditt racket innan du sätter på dina övergrepp. Noene påverkar inte greppet och den är heller inte speciellt tjock. Vad noene gör är att den minskar vibrationerna som uppstår, speciellt om du inte träffar sweetspot. När du inte har vibrationerna i racket så minskar påfrestningen på armbågen. Noene Anti-Vibrations linda är enligt oss den bästa lösningen för att just få bort vibrationerna.

X-Grip och Hesacore

Dessa två produkter är snarlika. Båda träs på under dina grepplindor. De båda har ett mönster som påverkar ditt grepp. Eftersom de också är gjorda om mjukt gummiliknande material så minskar de också vibrationerna i racket och således minskar de också påfrestningarna på armbågen.

ResinGrip

Ett pulver som appliceras och gnids ut på händerna. Denna produkt tycker vi är fantastisk om du svettas om händerna. Pulvret reagerar när du börjar svettas och ditt grepp blir bättre med lite handsvett. Vi brukar rekommendera denna produkt till torra lindor, men den funkar givetvis lika bra på redan klibbiga lindor.

Gorilla Grip Gold

En handduk som du kramar lätt i din hand eller runt ditt grepp. Denna handduk gör ditt grepp extremt klibbigt, givetsvis går det att trycka handduken olika hårt och på så sätt påverka mängden klibb. Denna produkt brukar vi rekommendera till dom som inte har så mycket handsvett men som älskar när greppet är riktigt klibbigt. Kan förslagsvis appliceras på en redan klibbig grepplinda.